Tanfolyami ajánló


Várjuk a jelentkezéseket új csoportjainkba!

Az alapfokú jelnyelv tanfolyam és az alapfokú számítógépkezelői tanfolyamunkra most jelentkezők hamarosan megkezdhetik a tanulást. Ha most nem tudja elkezdeni a tanfolyamot, feltétlen vegye fel velünk a kapcsolatot, mindenre van megoldásunk!

A tanfolyamok ára nem változott, valamint továbbra is van részletfizetési lehetőség. 
 
Ezzel egy időben van lehetőség az online alap jelnyelv tanfolyamra is jelentkezni! Ezt azoknak ajánljuk, akik nem tudnak személyesen részt venni (Nyíregyházán vagy Budapesten) rendszeresen az órákon, és azoknak is, akik az ország más pontján élnek, de szeretnének velünk tanulni!
 
Kérdéseire választ találhat a "Gyakran Ismétlet Kérdések" tájékoztatónkban, vagy üzenhet a KAPCSOLAT menüpont alatt, illetve a 06-20/365-8767 telefonszámon. 
 
Online jelentkezés a kitölthető űrlapon is kezdeményezhető, kérjük adja meg pontosan adatait, hogy elérhessük Önt jelentkezése visszaigazolása és további információk miatt. A jelentkezést IDE KATTINTVA megkezdheti.
 
Éljen a lehetőséggel, tanuljon olcsón, hasznosat és érdekeset nálunk!
 
 

Gyakran Ismételt Kérdések

A tanfolyam végén kapunk valamilyen bizonyítványt?
Igen! Tanusítványt adunk.
A tanfolyam végén van lehetőség vizsgára. A vizsgára való jelentkezés feltétele, hogy a tanfolyami órák 50% + 1 órán részt kell venni. A vizsgán csak a tanultak számonkérése zajlik, témakörökre és feladatokra bontva. A sikeres vizsgázó tanusítványt kap, melyen szerepel a tanusítványt kiállító neve, címe, elérhetősége, a sikeres vizsgát tevő adatai, a vizsgán elért pontszámok alapján járó és minősítő érdemjegy, dátum és a vizsgabizottság aláírása, bélyegző, valamint a kiállító felnőttképzési regisztrációs száma. A vizsgán a bizottságban minden esetben helyet foglal egy hallássérült vizsgáztató, aki csak jelnyelven kommunikál. Az ő értékelése erősen mérvadó a vizsgán nyújtott teljesítmény mérésében és értékelésében!

A jelnyelv tanfolyam akkerditált?
Nem! Ez a tanfolyam nem rendelkezik akkreditációval. A szervezet felnőttképzési nyilvántartással rendelkezik, ám akkreditációval még nem. Abban az esetben, ha munkahelykeresés, vagy munkahelyi előmenetele miatt fontos Ön számára az akkreditált tanfolyam, kérjük munkáltatótját tájékoztassa erről, de érdemes feltüntetnie munkahelykereséskor a pályázati anyagában. Tapasztalataink szerint a munkáltatók nagy része a tanusítványt elfogadja, illetve munkahelykeresésnél a pályázott állás elnyerési esélyét növeli.

A jelnylev tanfolyam helyettesíti-e a főiskolai oklevélhez szükséges nyelvvizsga biztonyítványt?
Nem!
Jelnyelvből a jelenlegi szabályok szerint nem lehet nyelvvizsgát tenni, nem helyettesíti más idegennyelv ismeretéről szóló bizonyítványt sem. Minden esetben érdemes a tanfolyam elkezdése előtt az adott intézmény tanulmányi osztályától tájékoztatást kérni. Tudomásunk van olyan felsőoktatási intézményről, amely kreditrendszerben C típusú tantárgy teljesítéseként kreditpontot ad a tanfolyamért. Erről is érdemes az adott képzőhely tanulmányi osztályától tájékoztatást kérni.

Hiányozhatok az óráról?
Igen, lehet.
Érdemes a hiányzást előre bejelenteni azért, hogy a csoport haladása érdekében a tanmeneten módosítani tudjunk, vagy több hiányzó esetén más időpontra tudjuk áthelyezni az órát, illetve a csoport megállapodhasson az elamaradó óra pótlásának időpontjáról. Itt is felhívjuk a figyelmet arra, hogy a hiányzások nem haladhatják meg az órák számának 50%-át! Viszont a kihagyott órákon tanultak önálló pótlása viszont -egyéntől függően- nehézkes!

Az online (internetes) tanfolyamhoz szükség van valamilyen plusz eszközre?
Nincs.
Viszont felsoroljuk a szükséges eszközöket, amivel biztonságosan tudunk online is részt venni a tanfolyamon:

 • gyors internetelérés (UPC, T-Home, stb.)
 • átlagos teljesítményű számítógép, amelynek hangkártyája, mikrofonja, webkamerája (webkamerába épített mikrofon is elég)
 • legalább 1,3 megapixel felbontású webkamera
 • skype, MSN, Google Talk, vagy Facebook videochat szoftverek valamelyike installálva számítógépér.

Érdemes a környezet fényviszonyaira is figyelni, mert az oktatónak a lehető legjobban kell látnia mozdulatait.  A tanfolyam megkezdése előtt szívesen segítünk egy próba videókapcsolat felépítésében, meggyőződhet arról, hogy az online tanfolyamon való részvétele tökéletes legyen.

Az online (internetes) tanfolyamhoz szükséges valamilyen plusz számítógépes programot telepíteni?
Csak abban az esetben, ha többrésztvevő online tanfolyamon vesz részt.
Ha olyan csoportba csatlakozik, amiben több online résztvevő van, a telepített számítógépes programmal minden online résztvevővel láthatják és hallhatják egymást. Az online résztvevők száma a csoportban maximum 5 fő programot a tanfolyam megkezdése előtt telepítheti számítógépére, amely ingyenes és segítünk a beállításában, tesztelésében.

Mobil internetem van. Ezzel is lehet online tanfolyamon részt venni?
NEM!
A mobil internet tapasztalatunk szerint a teljes online tanfolyam elvégzésére nem alkalmas. Szükségmegoldásként 1-2 alkalommal elfogadható, de a szolgáltatók az audió-videó kapcsolat használatát erősen orlátozzák, ami teljesen tönkreteheti a tanulás lehetőségét, valamint az előfizetett havi adatforgalmi csomagot hamar kimeríti, további használata plusz adatforgalmi költséget generálhat.
Abban az esetben, ha önnek nincs internet elérése érdemes felkeresnie a környékén található könyvtárat, internet kávézót, e-magyarország pontot, ahol az esetek túlnyomó részében a szükséges eszközök és számítógép ingyenesen rendelkezésre áll. (kivéve fizetős internet kávézók!)


Ha online (internetes) tanfolyamra jelentkezem, akkor hogyan vizsgázhatok?
Lehetséges online is és személyesen is, ezt önnek kell eldöntenie a vizsgáig. Az online vizsga is ugyanolyan formában történik, mintha személyesen lenne jelen. (Lásd az első kérdésre adott
választ!)

Alap (A1, A2) és középfokú (B1) Jelnyelv tanfolyam


 Jelnyelv tanfolyamainkat azoknak ajánljuk, akik szívesen megismerkednének a halláskárosultak nyelvével, a jelnyelvvel.  Egyesületünk tanfolyamán az egységesített jelnyelvet oktatjuk az alábbi témakörökben személyesen (Nyíregyházán és Budapesten), továbbá online a világ bármely pontján:

 

ALAPFOK (A1, A2) elvégzése után: a tanuló megérti és használja a tanult témák* szavait, kifejezéseit. Képes mondatokat alkotni és az adott témákban eltársalogni egy másik jelnyelvet ismerő személlyel.
*Témakörök:
fonomimika abc; köszönések; család, kapcsolat, ünnepek; színek; városok; iskola-hivatal; csecsemőgondozás, gyermeknevelés; közlekedés; lakás, öltözködés, tisztálkodás; kötőszavak;... stb...

KÖZÉPFOK (B1) elvégzése után: Összefüggő kommunikációra képes a tanult témakörök** szavaival, feltalálja magát más nyelvterületeken is. Képes összetett történetek elmesélésére, és fordított esetben megértésére.
**Témakörök:
daktil ABC; szórakozás, kultúra, hobby; érzelmi és szexuális élet; önkormányzat, rendőrség, bíróság; országok; állatok; növények; vallás; politika; ...stb...

 

Érdemes hamar döntenie, JELENTKEZZEN ONLINE még ma tanfolyamunkra!


A következő csoportokra a jelentkezését folyamatosan fogadjuk! Töltse ki ONLINE JELENTKEZÉSÉT, adja meg elérhetőségét és telefonon tájékoztatjuk a tanfolyam indulásának pontos időpontjáról.

A tanfolyamon való részvételhez biztosítjuk:

 • A leadott órai anyagok. (15x2 óra)
 • Saját készítésű oktató DVD az összes témakörrel, melyet az oktató prezentál
 • Örökös tagság jelnyelvi levelező csoportunkba, ahol bátran lehet kérdezni az oktatótól, a tanfolyamos társainktól és a már nálunk végzett hallgatóktól is. Továbbá érdekes anyagokat, videókat, információkat szolgáltatunk a jelnyelvvel kapcsolatban.
 • Jelnyelvi házi-feladat videókat készítünk, melyek megtekinthetők az interneten (YOUTUBE) és a megfejtések elküldhetők az oktatónak. A videók nagy segítséget nyújtanak a tanfolyam befejezése után a szinten tartáshoz, ugyanis ezek hozzáférését is örökre biztosítjuk a hallgatóinknak.  
 
Alapfokú (A1, A2)  tanfolyam díja   12.000  + 3.0003.000  = 18.000 Ft
(részletfizetési lehetőség!) oktatásDVD  + vizsga = alapfokú jelnyelv tanusítvány

 Középfokú (B1) tanfolyam díja 20.000  + 3.0005.000  = 28.000 Ft
(
részletfizetési lehetőség!) oktatásDVD  + vizsga = középfokú jelnyelv tanusítvány

 Alap és középfokú (A1, A2, B1) tanfolyamunk együttes díja, amennyiben jelnyelv tanulása kezdetén ezt az igényét jelzi:
46.000 Ft helyett most csak 42.000 Ft!

  Jelentkezzen tanfolyamunkra IDE KATTINTVA!

 

              
 

Jelentkezzen tanfolyamunkra IDE KATTINTVA!

 

Elérhetőség

Asztalos Attila - 06203658767

Facebook

Vezetőség

Stankóczi László
elnök
elnökségi tag

Az egyesület vezetője vagyok a megalakulástól, feladatom a szakmai feladatok irányítása, az egyesülettel járó kötelezettségek ellátása, egy személyi képviselete, programok szervezése és operatív munka. 

 


Asztalos Attila
alelnök
elnökségi tag

Az egyesület alelnöki tisztségét töltöm be megalakulástól. A gazdasági vezetést végzem, részt veszek az operatív munkában, teljes körű szervezésben. Az egyesület Közösségi és Szolgáltató Házának vezetője vagyok. 

 


Bányász Mihályné
titkár
elnökségi tag

Több éve vagyok az egyesület tagja. A titkári tisztség számomra új kihívás az egyesületben, de bízom abban, hogy más szervezeti tapasztalataimnak köszönhetően és a szervező, rendező készségemet kamatoztatva az egyesület profitálhat ambícióimat felhasználva.

 

Kopjáry Istvánné
Felügyelő Bizottság elnöke

A versenyszférában dolgozom lassan 30 éve. Az összegyűlt tapasztalatom, tudásom a non-profit szférában is kamatoztatható, a Felügyelő Bizottság elnöki tisztségét töltöm be. Imádom a társaságot, a jó hangulatot, az értelmes időtöltést, s magam is kezdeményezem az ilyen típusú eseményeket.

 

Kozák Sándorné
Felügyelő Bizottsági tag

Emberközpontúságom valószínűleg abból fakad, hogy több éve egészségügyi területen dolgozom, érzékeny, beteg emberekkel foglalkozom. Ezért jól érzem magam ebben az egyesületben, ami ugyancsak a humánumra épít, s tudásomat a Felügyelő Bizottságban kamatoztatom.

 


Bányász Éva
Felügyelő Bizottsági tag
jelnyelvi oktató

Pénzügyi végzettségemmel a Felügyelő Bizottság tagja lettem, de a számok világán kívül a közösség építés és a jelnyelv oktatás alap és középszinten a feladatom. Rendezvény szervezésben és a sportos, mozgásos szabadidős programok szervezéséből veszem ki a részem.

 

Orosz Mihály
elnökségi tag
marketing referens
jelnyelvi oktató

 Feladatom az alap- és középfokú jelnyelv tanfolyamok vezetése. Karban tartom az egyesület külső web kommunikációs felületeit, valamint az egyesület nyomtatott sajtóanyagainak elkészítéséért, arculatáért felelek.

 Dr. Nagy Péter
egyesület jogásza

 Az egyesület jogsegélyszolgálatát irányítom, segítséget nyújtok minden hozzánk fordulónak, segítem klienseink ügyeit. Előadásokat tartok rendezvényeken, részt veszek az egyesület programjainak szakmai megvalósításában.