AIDS Világnapi programunk a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban

AIDS Világnap 2015Nyíregyházán gimnáziumi tanulók között tartottuk meg az AIDS Világnap alkalmából felvilágosító előadásunkat. Úgy gondoltuk, hogy szükség van rá, mert az utóbbi években nem volt hatékony, tényeken alapuló megelőzés. Az AIDS-el kapcsolatos ismeretek a tizen- és huszonévesek között hiányosak, sokan úgy gondolják, hogy amit hallottak róla, az elég, vagy hiányos ismereteiket hiedelmekkel, valótlan információkkal töltik meg. Vannak, akik az Interneten fellelhető téves információkból tájékozódnak. Ezért volt "Kezdjük az elején" címe idei világnapi felvilágosító óráinknak. Az egyenként 45 perces beszélgetésen alapuló osztályfőnöki órát töltöttük meg tartalommal, sikerült 7 gimnáziumi osztályban 163 gyereket elérnünk, akik őszintén, tabuk nélkül tehették fel kérdéseiket, akár olyanokat is, amit szüleiktől, tanáraiktól, netán egészségügyben dolgozó szakemberektől sem mertek megkérdezni. A közvetlen, kötetlen és baráti hangulatú órákon talán sikerült kicsit rendet tenni az információk között, sikerült átadnunk azt az üzenetet, hogy hogyan és milyen módszerekkel vigyázhatunk magunkra ezzel a ma még gyógyíthatatlan betegséggel szemben.

Köszönjük a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárainak, igazgatójának a világnapi programunkhoz nyújtott segítségüket!

További képek egyesületünk facebook oldalán tekinthetők meg. 

Elérhetőség

Asztalos Attila - 06203658767

Facebook

Vezetőség

Stankóczi László
elnök
elnökségi tag

Az egyesület vezetője vagyok a megalakulástól, feladatom a szakmai feladatok irányítása, az egyesülettel járó kötelezettségek ellátása, egy személyi képviselete, programok szervezése és operatív munka. 

 


Asztalos Attila
alelnök
elnökségi tag

Az egyesület alelnöki tisztségét töltöm be megalakulástól. A gazdasági vezetést végzem, részt veszek az operatív munkában, teljes körű szervezésben. Az egyesület Közösségi és Szolgáltató Házának vezetője vagyok. 

 


Bányász Mihályné
titkár
elnökségi tag

Több éve vagyok az egyesület tagja. A titkári tisztség számomra új kihívás az egyesületben, de bízom abban, hogy más szervezeti tapasztalataimnak köszönhetően és a szervező, rendező készségemet kamatoztatva az egyesület profitálhat ambícióimat felhasználva.

 

Kopjáry Istvánné
Felügyelő Bizottság elnöke

A versenyszférában dolgozom lassan 30 éve. Az összegyűlt tapasztalatom, tudásom a non-profit szférában is kamatoztatható, a Felügyelő Bizottság elnöki tisztségét töltöm be. Imádom a társaságot, a jó hangulatot, az értelmes időtöltést, s magam is kezdeményezem az ilyen típusú eseményeket.

 

Kozák Sándorné
Felügyelő Bizottsági tag

Emberközpontúságom valószínűleg abból fakad, hogy több éve egészségügyi területen dolgozom, érzékeny, beteg emberekkel foglalkozom. Ezért jól érzem magam ebben az egyesületben, ami ugyancsak a humánumra épít, s tudásomat a Felügyelő Bizottságban kamatoztatom.

 


Bányász Éva
Felügyelő Bizottsági tag
jelnyelvi oktató

Pénzügyi végzettségemmel a Felügyelő Bizottság tagja lettem, de a számok világán kívül a közösség építés és a jelnyelv oktatás alap és középszinten a feladatom. Rendezvény szervezésben és a sportos, mozgásos szabadidős programok szervezéséből veszem ki a részem.

 

Orosz Mihály
elnökségi tag
marketing referens
jelnyelvi oktató

 Feladatom az alap- és középfokú jelnyelv tanfolyamok vezetése. Karban tartom az egyesület külső web kommunikációs felületeit, valamint az egyesület nyomtatott sajtóanyagainak elkészítéséért, arculatáért felelek.

 Dr. Nagy Péter
egyesület jogásza

 Az egyesület jogsegélyszolgálatát irányítom, segítséget nyújtok minden hozzánk fordulónak, segítem klienseink ügyeit. Előadásokat tartok rendezvényeken, részt veszek az egyesület programjainak szakmai megvalósításában.