Sikerült a rekordkísérlet az egészségnapon!

RekordkísérletA nyírturai Móra Ferenc Általános Iskolában május 11-én egész napos egészségnapot rendezett egyesületünk. Az egészégnap célja az volt, hogy hasznos információkat adjunk át az egészséges táplálkozás hatásairól és a rendszeres testmozgásról élettani jótékony hatásairól.

Négy különböző állomáson a gyerekeknek és az őket kísérő tanároknak feladatokat kellett megoldaniuk. A feladatokhoz szükség volt az ismereteiken kívül kreativitásra, kézügyességre és összpontosításra. Logikai játékok, egészséges életmódra buzdító plakátkészítés, zöldségszobrok készítése, finom salátás tál összeállítása feladatok mellett kvízjáték, totó és memóriajáték is színesítette a napot. Előadásunkban arról beszéltünk, hogy a mai modern világban milyen eszközök ösztönözhetik mozgásra, rendszeres sportolásra a gyerekeket, mennyivel könnyebb figyelemmel kísérni a rendszeres sportolás élettani hatásait. A gyerekek zöldségeket, egyéb anyagokat használtak, az előadás alatt megismerkedtek a sportolást segítő okos eszközökkel: mandzsettákkal, órákkal, mobil alkalmazásokkal, illetve a közösségi élményt segítő programokkal.

A nap izgalmas eseménye volt az a rekordkísérlet, ami eddig még senkinek sem sikerült Nyírturán! A tornateremben az egész napos sportvetélkedőt a rekordkísérlet szakította félbe. Rekord sikerlült: a regisztrált együtt mozgó gyerekek száma 178 fő volt, ilyenre még soha nem volt példa a település életében.

A programhoz nyújtott segítséget köszönjük a szülőknek és a tanároknak!

A megvalósításban részt vettek:
Asztalos Attila, Bódi Katalin, Gráfel Zoltán, Stankóczi László, Szabó Szilvia és Tatos Zsuzsanna egyesületi tagok.

További képek az eseményről facebook oldalunkon, amit IDE KATTINTVA érhet el.

Elérhetőség

Asztalos Attila - 06203658767

Facebook

Vezetőség

Stankóczi László
elnök
elnökségi tag

Az egyesület vezetője vagyok a megalakulástól, feladatom a szakmai feladatok irányítása, az egyesülettel járó kötelezettségek ellátása, egy személyi képviselete, programok szervezése és operatív munka. 

 


Asztalos Attila
alelnök
elnökségi tag

Az egyesület alelnöki tisztségét töltöm be megalakulástól. A gazdasági vezetést végzem, részt veszek az operatív munkában, teljes körű szervezésben. Az egyesület Közösségi és Szolgáltató Házának vezetője vagyok. 

 


Bányász Mihályné
titkár
elnökségi tag

Több éve vagyok az egyesület tagja. A titkári tisztség számomra új kihívás az egyesületben, de bízom abban, hogy más szervezeti tapasztalataimnak köszönhetően és a szervező, rendező készségemet kamatoztatva az egyesület profitálhat ambícióimat felhasználva.

 

Kopjáry Istvánné
Felügyelő Bizottság elnöke

A versenyszférában dolgozom lassan 30 éve. Az összegyűlt tapasztalatom, tudásom a non-profit szférában is kamatoztatható, a Felügyelő Bizottság elnöki tisztségét töltöm be. Imádom a társaságot, a jó hangulatot, az értelmes időtöltést, s magam is kezdeményezem az ilyen típusú eseményeket.

 

Kozák Sándorné
Felügyelő Bizottsági tag

Emberközpontúságom valószínűleg abból fakad, hogy több éve egészségügyi területen dolgozom, érzékeny, beteg emberekkel foglalkozom. Ezért jól érzem magam ebben az egyesületben, ami ugyancsak a humánumra épít, s tudásomat a Felügyelő Bizottságban kamatoztatom.

 


Bányász Éva
Felügyelő Bizottsági tag
jelnyelvi oktató

Pénzügyi végzettségemmel a Felügyelő Bizottság tagja lettem, de a számok világán kívül a közösség építés és a jelnyelv oktatás alap és középszinten a feladatom. Rendezvény szervezésben és a sportos, mozgásos szabadidős programok szervezéséből veszem ki a részem.

 

Orosz Mihály
elnökségi tag
marketing referens
jelnyelvi oktató

 Feladatom az alap- és középfokú jelnyelv tanfolyamok vezetése. Karban tartom az egyesület külső web kommunikációs felületeit, valamint az egyesület nyomtatott sajtóanyagainak elkészítéséért, arculatáért felelek.

 Dr. Nagy Péter
egyesület jogásza

 Az egyesület jogsegélyszolgálatát irányítom, segítséget nyújtok minden hozzánk fordulónak, segítem klienseink ügyeit. Előadásokat tartok rendezvényeken, részt veszek az egyesület programjainak szakmai megvalósításában.